Webbutbildning

Det är dags att skapa en trygg, säker och inkluderande miljö för samtliga medarbetare!

Du vet hur viktigt det är! Du behöver bara de rätta verktygen för att utöka dina kunskaper och kunna förbättra arbetsmiljön för samtliga medarbetare. Det är precis vad du får genom att gå denna webbutbildning.

Den här utbildningen är för dig som...

…jobbar inom räddningstjänsten!

Räddningstjänsten har ett stort problem idag: många som arbetar inom räddningstjänsten ser jämställdhet som något som bara angår kvinnorna. Detta leder till att kvinnorna själva är de som tvingas ta ansvar för handlingsplaner och policys, helt enkelt för att ingen annan gör det. För att verkligen skapa en arbetsmiljö där alla trivs och är inkluderade, måste vi höja kunskapen hos hela personalstyrkan—från brandmän och styrkeledare till chefer och HR-personal.

Därför har vi utvecklat en webbutbildning som är utformad för alla i räddningstjänsten, inte bara de kvinnliga brandmännen. Det är avgörande att chefer och HR-deltagare förstår behoven och kan genomföra de förändringar som behövs. Det spelar ingen roll hur insatta de kvinnliga brandmännen är om beslutsfattarna inte är med och kan göra förändringarna till verklighet.

Så, om du vill vara en del av en räddningstjänst som värderar jämställdhet på riktigt, är den här kursen för dig. Det handlar inte bara om att skapa en rättvis arbetsplats; det handlar om att bygga en starkare och mer inkluderande organisation där alla har en chans att bidra och trivas, oavsett kön eller livssituation.

8500 kr (ex moms)

Känner du igen dig i följande?

 • Att ni har bristande kunskap kring träning och graviditet.
 • Att er planering för lämpliga arbetsuppgifter under medarbetares graviditet är bristfällig eller icke existerande.
 • Att du som chef eller som sitter i ledningen har en vilja att göra det bra för brandmän under graviditet – men inte tillräcklig kunskap om hur.
 • En osäkerhet kring vad som bör stå med i handlingsplaner och policys för brandmän under graviditeter.
 • Att du som chef inte är medveten om de risker som kan vara skadliga för det ofödda barnet eller de specifika risker som brandmän kan utsättas för under graviditet.
 • En känsla av att du kan ha missat något.

Tänk om jag sa att det fanns en lösning på det?

Med denna webbutbildning får ni...

 • Kunskap om hur ni förbättrar arbetsmiljön för kvinnliga brandmän.
 • Ökad kunskap kring träning och graviditet.
 • Kunskap och förståelse för risker hos en gravid medarbetare.
 • Kunskap om hur ni stöttar en gravid brandman fysiskt och mentalt.
 • Trygghet kring vad som ska stå med i policys och handlingsplaner.
 • Kännedom om hur en bra handlingsplan för en gravid brandman ska se ut.
 • Få koll på helheten så ni inte missar något.

Så ni kan skapa en trygg, säker och inkluderande miljö för samtliga medarbetare!

Sagt om utbildningen:

Det bästa var det organisatoriska kring när personal blir gravid. Alternativa arbetsuppgifter och inkludering. Skönt att ha ett tillfälle att bolla dessa frågor i grupp istället för individuellt från gång till gång som det lätt blir annars.

Deltagare från
utbildning

Sagt om utbildningen:

Jag tycker att ämne som sådant är ett grått eller eftersatt fält utifrån kunskap, kompetens, visdom och erfarenhetsutbyte på olika nivåer och olika verksamhetsdelar och av olika kön eller andra olikheter. Jag känner det angeläget att ge er denna kredd jag tycker ni förtjänar.

Ledande chef
räddnningsjänsten

Bryter stereotypa normer inom räddningstjänsten

Möt Jessica Lidberg - utbildare

Inte bara Göteborgs första kvinnliga brandman! Min största passion är träning och rörelse vilket är något jag ägnar mycket av min tid till – inte minst som funktionell träningscoach.Under min karriär har jag inte bara varit brandman utan även rugbyspelare både i landslaget och i Australien.

Genom mina erfarenheter som både brandman och rekryterare av kvinnliga kollegor har jag upptäckt områden inom räddningstjänsten som behöver en förändring, en ökad insikt och förståelse för att kunna skapa en mer inkluderande miljö för kvinnliga medarbetare.

Denna unika kombination har gett mig ett enormt driv i att förbättra arbetsmiljön för kvinnliga brandmän. Därför har jag utvecklat webbutbildningen för alla räddningstjänster i Sverige.

Välj mellan flera olika prispaket

Eller köp de platser ni har behov av till ett pris om 8500 kr ek moms per person.

Lilla paketet

Webbutbildning – 5 platser

Workshop 3 h träningsfokus

Spara 15 500 kr på detta paket!

Mellan paketet

Webbutbildning – 5 platser
Workshop träningsfokus 3h
Föreläsning 2h

Spara 17 500 kr på detta paket!

Mellan paketet

Webbutbildning 10 platser Workshop träningsfokus 3h (max 15 delatagare) Föreläsning 3h 2 st Uppföljningsmöten á 2h

Spara 24 500 kr på detta paket!

Jag vet, nu tänker du såhär...

...vi har inte budget för att köpa en utbildning på detta område just nu.

Det kostar ännu mer för er om en av era brandmän slutar, antingen för att hon inte känner sig sedd och förstådd som gravid eller skadar sig under eller efter graviditeten. Arbetsmiljö och säkerhet för kvinnan och bebisen är inget som får kompromissas med. Det är något som måste prioriteras kostnadsmässigt redan nu.

...hos oss har vi få kvinnliga brandmän (eller inga alls).

Det är inte rättvist att vänta tills det blir ett visst antal kvinnor. Jag vet själv av egen erfarenhet och har hört historier från flera andra som dessvärre haft negativa erfarenheter av att vara först och därmed fått ta konsekvenserna av att det inte funnits rutiner kring detta innan. Detta behöver vara ordnat innan någon blir gravid.

....vi har redan gjort en handlingsplan för om någon av våra medarbetare skulle bli gravid

Ni har en handlingsplan som ni gjorde innan den här webbutbildningen. Och eftersom det här är första utbildningen inom ämnet så kan ni inte veta om det är något ni missat förrän ni gått den.

...det är så mycket annat just nu för mig som chef inom räddningstjänsten, vi kanske gör det nästa år.

Tänk om ni anställer en kvinna på er nästa rekrytering, som sen visar sig vara gravid? Eller någon av era medarbetare blir gravid innan nästa år. Då är det redan försent. Det tar tid att både skapa en handlingsplan eller policy och sen även implementera den. Jag råder er att investera i utbildningen för att kunna göra förändringarna i tid.

Att du som chef har många bollar i luften just nu är inte ett problem, du kan låta andra inom din enhet gå utbildningen så länge.

Webbutbildningen sträcker sig över fyra veckor och är flexibel, så att du som deltagare ska kunna gå igenom materialet när det passar dig. Detta ger dig också möjligheten att delta i gruppdiskussionerna vid tillfällen som fungerar för dig.

Med kursen tillkommer även ett community där du som går utbildningen (personer från hela Sveriges alla räddningstjänster) kommer kunna dela verkliga erfarenheter och bolla både med andra deltagare och mig kring vad som varit bra, vad som gått mindre bra, funderingar, frågor etc.

Webbutbildning

Startar om...

Days
Hours
Minutes
Seconds

Den 4 november startar:
Den digitala kursen som under fyra veckor ger dig...

Hittar du inte svar på din fråga? Kontakta mig nedan. Jag återkommer så snart jag kan!

Kontakta mig här

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller funderingar. Jag svarar mer än gärna på dem.

Contact Form Demo

Vanliga frågor

Den består av 4 block som innehåller varsin trimester, där vi går igenom fysiskt hur kroppen påverkas och hur du anpassar träningen. Men även mentala aspekter och organisatoriska utmaningar. Du blir även inbjuden till ett community där du kan ställa frågor fritt, läsa igenom verkligen exempel på policys och handlingsplaner.

Kursen sträcker sig över 4 veckor och varje vecka släpps ett nytt block. Materialet kan du se när du själv vill och varje fredag har vi ett live-webinar i communityt där vi ses för att diskutera frågor som uppstått. Du kan också disskutera med dem andra deltagarna under hela utbildningen för att dela erfarenheter.

Ja det går att välja faktura som ett betalningsalternativ.

Nej platsen är personlig och går ej att nyttja för en hel grupp. Du är välkommen att kontakta mig för offert på ett paketpris utöver de som finns här på hemsidan.

 Det går bra att göra en direktupphandling eftersom konceptet och utbildningen är helt unik.

Scroll to Top